Το κριθάρι κριθαράκι είναι ένα δημητριακό που προέρχεται από την ασιατική ήπειρο. Σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες κριθαριού, είναι χωρίς φλοιό και φλούδες: η απουσία εξωτερικής επικάλυψης του δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα που τείνει προς το λευκό. Αυτή η διαδικασία εκλεπίσματος το καθιστά πιο εύκολο στην προετοιμασία με μικρότερους χρόνους μουλιάσματος και μαγειρέματος. Η προετοιμασία αυτού του δημητριακού είναι πολύ απλή: πρέπει να ξεπλυθεί καλά κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα. Μαγειρεύεται σε νερό, γάλα ή ζωμό ανάλογα με τον τύπο προετοιμασίας: αφού φέρουμε το υγρό σε βρασμό, ρίχνουμε τους σπόρους στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά. Μπορεί επίσης να μαγειρευτεί στον ατμό ή στο φούρνο.
Το βιολογικό κριθάρι κριθαράκι είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες (βιταμίνη Ε και βιταμίνες της ομάδας B) και μέταλλα (φώσφορος, κάλιο, ψευδάργυρος, μαγνήσιο, σίδηρος, πυρίτιο και ασβέστιο).
Ο προτεινόμενος Αμάρανθος είναι πιστοποιημένος Βιολογικός: ένα μη τυπικό δημητριακό που ονομάζεται επίσης "ψευδές δημητριακό", καθώς τεχνικά αυτοί οι σπόροι δεν είναι αληθινά δημητριακά αλλά οι σπόροι που περιέχονται στο λουλούδι του φυτού αμάρανθου. Αποτελείται από μικρούς και στρογγυλούς σπόρους και το χρώμα του είναι ανοιχτό μπεζ-κρέμα. Σήμερα εκτιμάται ιδιαίτερα από τους κοιλιοκάκους για το γεγονός ότι είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, αλλά και από εκείνους που ακολουθούν χορτοφαγικές και vegan διατροφές, καθώς αποτελεί σημαντική πηγή πλούσιων φυτικών πρωτεϊνών. Αποτελείται κυρίως από ίνες και περιέχει ανόργανα άλατα όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και μαγνήσιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A και βιταμίνες της ομάδας B, καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Στην Κεντρική Αμερική, αυτή η τροφή έχει αρχαία παράδοση και χρησιμοποιείται κυρίως στην παρασκευή γλυκών και σνακ ή για την παραγωγή, όπως με το καλαμπόκι, ποπ κορν αμάρανθου ή ακόμα και για να φουσκώσει.
Οι βιολογικές κόκκινες φακές, γνωστές και ως Αιγυπτιακές φακές, είναι πολύ πιο λεπτές και τρυφερές σε σύγκριση με τις κλασικές φακές. Έχουν πολύ μικρό μέγεθος και, καθώς είναι χωρίς φλούδα, είναι πολύ πιο εύπεπτες και ελαφριές. Οι κόκκινες φακές χρησιμοποιούνται ευρέως στη Μέση Ανατολή, αλλά μπορούν επίσης να είναι το κύριο συστατικό σε ορισμένες παραδοσιακές ιταλικές συνταγές, όπως οι βελουτέ και οι σούπες των χωρικών. Δεδομένου ότι είναι χωρίς φλούδα, δεν απαιτείται μουλιάσμα, αλλά είναι πάντα σκόπιμο να τις ξεπλένετε προσεκτικά με τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες. Οι κόκκινες φακές, όπως και τα άλλα όσπρια, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας B και C, καθώς και σε μέταλλα. Από γαστρονομική άποψη, οι βιολογικές κόκκινες φακές είναι ιδανικές για την παρασκευή νόστιμων βελουτέ, σούπες, σούπες και κεφτέδες, κροκέτες και ακόμη και φυτικά μπιφτέκια. Κατάλληλες για πώληση χύμα σε καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ.
Η τριχρωμία κινόα προέρχεται από τη βιολογική καλλιέργεια της εταιρείας και είναι ένα μείγμα σπόρων λευκής, κόκκινης και μαύρης κινόας. Η λευκή κινόα έχει ουδέτερη γεύση, ενώ οι κόκκινες και μαύρες ποικιλίες χαρακτηρίζονται από πιο έντονη και πλούσια γεύση, προσφέροντας σε αυτό το μείγμα την κατάλληλη ισορροπία γεύσης και ενέργειας. Η κινόα, που είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, είναι κατάλληλη για όσους είναι ευαίσθητοι σε αυτήν ή για όσους ακολουθούν vegan ή χορτοφαγικές δίαιτες. Αυτό το τρόφιμο είναι πλούσιο σε διάφορες θρεπτικές ουσίες που είναι χρήσιμες για την ευημερία του οργανισμού: φυτικές ίνες, μέταλλα (μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο), λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 και 6. Πριν από το μαγείρεμα, η κινόα χωρίς γλουτένη πρέπει πάντα να ξεπλένεται κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια να βράζεται για 10-12 λεπτά, ακολουθούμενη από το καβούρδισμα των σπόρων για να γίνει ακόμη πιο νόστιμη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή νόστιμων ορεκτικών, ελαφρών κυρίως πιάτων, σούπες με λαχανικά, μπιφτέκια ή κεφτεδάκια vegan ή φρέσκιες και αυθεντικές σαλάτες.
Ο σιτάρι είναι μια πολύ αρχαία τροφή που εκτιμάται κυρίως στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για ολόκληρο σιτάρι που έχει βλαστήσει, των οποίων οι κόκκοι πρώτα μαγειρεύονται στον ατμό, στη συνέχεια αποξηραίνονται και θρυμματίζονται. Η γεύση και η προετοιμασία θυμίζουν αυτές του κουσκούς. Οι ιδιότητες είναι αυτές που χαρακτηρίζουν τα ολόκληρα δημητριακά: προάγει τη λειτουργία του εντέρου, βοηθά στη διατήρηση του ιδανικού βάρους και προστατεύει την καρδιά, προλαμβάνοντας καρδιοαγγειακές διαταραχές. Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, ο βιολογικός σιτάρι περιέχει επίσης πολύτιρα μέταλλα όπως ο φώσφορος, το μαγνήσιο και το κάλιο, καθώς και τις βιταμίνες της ομάδας B. Η προετοιμασία είναι πολύ απλή: αφού πλυθούν οι κόκκοι με κρύο νερό, στραγγίζονται και μαγειρεύονται για 15-20 λεπτά σε διπλή ποσότητα νερού σε σχέση με τον όγκο τους. Τέλος, στραγγίζονται καλά. Ο σιτάρι είναι κατάλληλος για πολλά πιάτα: μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο, εμπλουτισμένος με λαχανικά και χρησιμοποιούμενος για την παρασκευή εξαιρετικών πιάτων και σαλατών.
Οι βιολογικοί ξηροί φασόλοι κανέλινι αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ενέργειας, ιδανικοί για μια σωστή διατροφή. Πλούσιοι σε υδατάνθρακες και με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, εξασφαλίζουν την κατάλληλη παροχή ενέργειας σε ολόκληρο τον οργανισμό. Οι φασόλοι κανέλινι επιλέγονται με βάση πολύ υψηλά ποιοτικά πρότυπα για να προσφέρουν ένα γνήσιο και ελεγμένο προϊόν. Αυτοί οι ξηροί φασόλοι διακρίνονται για το λευκό μαργαριταρένιο χρώμα τους και μόλις μαγειρευτούν απελευθερώνουν όλη τους τη φρεσκάδα. Αυτοί οι σπόροι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, όπως οι B1, B2 και B3, καθώς και μετάλλων όπως ασβέστιο, φώσφορος, σίδηρος και ψευδάργυρος. Είναι κατάλληλοι για όσους ακολουθούν μια υποθερμιδική διατροφή. Από γαστρονομική άποψη, οι βιολογικοί ξηροί φασόλοι κανέλινι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή σούπας με ολικής αλέσεως κρουτόν, βελουτέ ή απλά ως συνοδευτικά, όπως σαλάτα κανέλινι ή κανέλινι αλα πουλερικά.
Τα φασόλια μπορλότι προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια. Τα φασόλια επιλέγονται με βάση πολύ υψηλά ποιοτικά πρότυπα για να προσφέρουν στον καταναλωτή μια υγιεινή, θρεπτική και γνήσια τροφή. Τα φασόλια μπορλότι είναι ένα πολύ χρησιμοποιούμενο τρόφιμο στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και χαρακτηρίζονται από το ανοιχτό καφέ χρώμα τους με κόκκινες ραβδώσεις και τη δυνατή και επίμονη γεύση τους. Αυτά τα όσπρια διατηρούν πολύ καλά το μαγείρεμα και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο σε σούπες και ζωμούς, αλλά και ως συνοδευτικό ή σε σαλάτες. Είναι μια πολύ πλούσια πηγή πρωτεΐνης, επομένως είναι εξαιρετικά για ένα πλήρες γεύμα που σας εξασφαλίζει τη σωστή δόση ενέργειας, ενώ είναι πλούσια σε διάφορες θρεπτικές ουσίες: ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B και μέταλλα (κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο). Τα αποξηραμένα φασόλια μπορλότι πριν από το μαγείρεμα πρέπει να ξεπλένονται προσεκτικά για να αφαιρεθούν τυχόν ακαθαρσίες και στη συνέχεια να μουλιάσουν για τουλάχιστον 12 ώρες.
Οι βιολογικοί σπασμένοι πράσινοι αρακάδες εμφανίζονται ως σπασμένα, αποφλοιωμένα όσπρια με σφαιρικό σχήμα. Σε αντίθεση με τους κλασικούς αρακάδες, αυτοί είναι χωρίς φλούδα, γεγονός που τους καθιστά πολύ πιο εύπεπτους, ελαφρούς και ιδανικούς για δίαιτες χαμηλών θερμίδων, καθώς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και άμυλο. Επιπλέον, είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και μέταλλα όπως το κάλιο και το φώσφορο. Εκτός από τις πρωτεΐνες και τα μέταλλα, οι βιολογικοί σπασμένοι πράσινοι αρακάδες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, προσφέροντάς σας την κατάλληλη ενεργειακή υποστήριξη. Επειδή είναι αποφλοιωμένοι, οι πράσινοι αρακάδες μπορούν να μαγειρευτούν αμέσως και δεν χρειάζονται, όπως άλλα όσπρια, μουλιάσμα. Από γαστρονομική άποψη, οι βιολογικοί σπασμένοι πράσινοι αρακάδες είναι χρήσιμοι για την προετοιμασία νόστιμων συνταγών όπως βελουτέ σούπες, σούπες, ριζότι, χούμους και μπιφτέκια. Οι πράσινοι αρακάδες, μετά το μαγείρεμα, χαρακτηρίζονται από την ήπια και γλυκιά γεύση τους, επομένως είναι τέλειοι για να εμπλουτίσουν κυρίως ή δευτερεύοντα πιάτα.